Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας



  • Υλικά:
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη  
  • 120 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 200 γραμμάρια αλεύρι  
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 100 γραμμάρια ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος
  • κανέλα

  • Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, πολύ καλά έκτος της σοκολάτας. 
  • Όταν ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε την σοκολάτα Η ζύμη θα πρέπει να κολλάει στο χέρι και να φαίνεται λίγο ξερή. Αν δεν είναι έτσι, βάζουμε λίγο αλεύρι. Πάει ανάλογα με το μέγεθος του αυγού.
  • Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο σκεπασμένη για μισή ώρα 
  • Με δύο κουτάλια τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε μία λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα ροδίζουν λίγο στα άκρα και γεμίζουν "ρωγμές" στο κέντρο.

  • Tips: 
  • Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιείστε αλεύρι Robin Hood στην κίτρινη συσκευασία
  • Τα δύο κουτάλια τα χρησιμοποιούμε γιατί η ζύμη δεν απλώνεται στο ταψί με τα χέρια Για καλύτερο αποτέλεσμα βρέχουμε τα κουτάλια πριν κάθε χρήση.
  • Δεν αφήνουμε πολύ ώρα την ζύμη στο ψυγείο γιατί έχει αυγό και μπορεί να μυρίσει άσχημα.


Ο λιχούδης σας εύχεται καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου