- Υλικά:
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 γραμμάρια μαργαρίνη
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
- 100 γραμμάρια ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος
- κανέλα
- Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, πολύ καλά έκτος της σοκολάτας.
- Όταν ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε την σοκολάτα Η ζύμη θα πρέπει να κολλάει στο χέρι και να φαίνεται λίγο ξερή. Αν δεν είναι έτσι, βάζουμε λίγο αλεύρι. Πάει ανάλογα με το μέγεθος του αυγού.
- Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο σκεπασμένη για μισή ώρα
- Με δύο κουτάλια τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε μία λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα ροδίζουν λίγο στα άκρα και γεμίζουν "ρωγμές" στο κέντρο.
- Tips:
- Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιείστε αλεύρι Robin Hood στην κίτρινη συσκευασία
- Τα δύο κουτάλια τα χρησιμοποιούμε γιατί η ζύμη δεν απλώνεται στο ταψί με τα χέρια Για καλύτερο αποτέλεσμα βρέχουμε τα κουτάλια πριν κάθε χρήση.
- Δεν αφήνουμε πολύ ώρα την ζύμη στο ψυγείο γιατί έχει αυγό και μπορεί να μυρίσει άσχημα.
Ο λιχούδης σας εύχεται καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου