Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Banoffee

  • Υλικά:

  • 400 gr μπισκότα τύπου Digestive
  • 200 gr μαργαρίνη
  • 380 gr καραμέλα γάλακτος
  • 300 gr ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτιά φυτική σαντιγί 
  •  4 μπανάνες
  •  τριμμένο μπισκότο για γαρνίρισμα

  • Εκτέλεση:
  • Θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα μας.
  • Παράλληλα λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι.
  • Έπειτα ενσωματώνουμε τη μαργαρίνη στα μπισκότα μας και ανακατεύουμε καλά.
  • Στρώνουμε τη βάση στο πυρέξ μας και πιέζουμε με ένα κουτάλι για να απλωθεί παντού ομοιόμορφα.
  • Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 10 λεπτά, ίσα ίσα για να παγώσει λίγο η βάση μας.
  • Αδειάζουμε την καραμέλα γάλακτος πάνω από τη βάση μπισκότων
  •  Αφού πρώτα τεμαχίσουμε τις μπανάνες μας σε λεπτές φέτες, στρώνουμε πάνω από την καραμέλα μία χορταστική στρώση
  •  Χτυπάμε στο μίξερ τα ερμόλ με τη ζάχαρη άχνη για 5 λεπτά και στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις μπανάνες.
  •  Γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο και παγώνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες


  • Tips: 
  • Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε τρούφα σοκολάτας μαζί με το μπισκότο στο γαρνίρισμα, ή να το αλλάξουμε με κακάο
  • Μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς 
  • Μία τσαχπινιά είναι η ανταλλαγή των μπισκότων Digestive με μπισκότα OREO  


Ο λιχούδης σας εύχεται καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου