Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Αρχαίο γλυκό


  • Υλικά:

  • 4 μήλα
  • 4 κουταλιές της σούπας κομματάκια ξηρών καρπών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

  • Εκτέλεση:
  • Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το κρασί προσέχοντας να μην βράσει
  • Το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί
  • Κόβουμε το πάνω μέρος των μήλων και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό τους από τους σπόρους
  • Γεμίζουμε τα μήλα με τους ξηρούς καρπούς
  • Ρίχνουμε σε κάθε μήλο από μια κουταλιά κρασί με μέλι
  • Σκεπάζουμε πάλι τα μήλα με το κομμάτι που αφαιρέσαμε και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά

  • Tips: 
  • Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε λίγη κανέλα μαζί με το κρασί
  • Βγάζοντας το μήλο από τον φούρνο μπορούμε να το πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη και να τα συνοδεύσουμε με καρύδια
  • Μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες μαζί με τους ξηρούς καρπούς


Ο λιχούδης σας εύχεται καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου