- Υλικά:
- 4 μήλα
- 4 κουταλιές της σούπας κομματάκια ξηρών καρπών
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
- Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το κρασί προσέχοντας να μην βράσει
- Το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί
- Κόβουμε το πάνω μέρος των μήλων και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό τους από τους σπόρους
- Γεμίζουμε τα μήλα με τους ξηρούς καρπούς
- Ρίχνουμε σε κάθε μήλο από μια κουταλιά κρασί με μέλι
- Σκεπάζουμε πάλι τα μήλα με το κομμάτι που αφαιρέσαμε και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά
- Tips:
- Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε λίγη κανέλα μαζί με το κρασί
- Βγάζοντας το μήλο από τον φούρνο μπορούμε να το πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη και να τα συνοδεύσουμε με καρύδια
- Μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες μαζί με τους ξηρούς καρπούς
Ο λιχούδης σας εύχεται καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου