Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Κέικ υγρό σοκολάτας




  • Υλικά:
  • 7 αυγά 
  • 1/2 κούπα ζάχαρη (80 γρ.)
  • 2 βανίλιες
  • 1 κούπα αλεύρι (150 γρ.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
  • 180 γραμμάρια βούτυρο
  • 400 γραμμάρια κουβερτούρα  

  • Εκτέλεση:
  • Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο
  • Χτυπάμε αρκετή ώρα την ζάχαρη με τα αυγά
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπεικιν και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά με την ζάχαρη
  • Ανακατεύουμε σιγά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο
  • Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας με το βούτυρο και ανακατεύουμε
  • Το βάζουμε σε φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 14 λεπτά
  •  Όταν ψηθεί το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη 

  • Tips: 
  • Τις βανίλιες, το αλεύρι και το μπεικιν τα κοσκινίζουμε για να κάτσει πιο ελαφριά η ζύμη
  • Αντί για μπάρα κουβερτούρας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταγόνες που λιώνουν πιο γρήγορα.
  • Βρέχουμε το μαχαίρι πριν κόψουμε τα κομμάτια γιατί αλλιώς κολλάει
  • Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό και τριμμένη σοκολάτα ή ένα κουταλάκι γλυκό βύσσινο 


Ο λιχούδης σας εύχεται καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου